Informatie

Beleid, Tips & Tricks

 • Policy
 • Nagels
 • Waxen

Afspraken

Zorg dat je op tijd aanwezig bent, zodat je relaxed aan jouw behandeling kunt beginnen. Mocht je toch verlaat zijn, bel dan even. Wij doen ons best om alsnog jouw geplande behandeling uit te voeren. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dit dan 24 uur van te voren.Als je dit niet doet wordt de gereserveerde behandeling bij je in rekening gebracht.

Hygiëne

Hygiëne is voor ons erg belangrijk. Wij doen er alles aan om veilig en hygiënischte werken.

Handen

Alle hand en nagel behandelingen beginnen bij ons met het wassen van de handen. Dit om te voorkomen dat bacteriën zich verder kunnen verspreiden.

Instrumenten

Alle instrumenten die we gebruiken worden gereinigd in een ultrasoon en daarna door verhitting ontsmet in een speciale oven voor instrumenten.

Pedicure

Wij gebruiken bij iedere behandeling een nieuwe vijl en ontsmette intsrumenten. Wij behandelen uitsluitend gezonde nagels! Als wij vermoeden dat je een schimmelnagel hebt opgelopen, dan lakken wij de teennagels niet! Wij adviseren je dan om deze eerst te behandelen.

Waarom verkleuren nagels?

 • Door een gekleurde nagellak te gebruiken zonder een basecoat eronder.
 • Door langer dan 2 weken nagelverharder te gebruiken.
 • Door nagellak die oud is. Een nagellakflesje is na opening 24 maanden houdbaar.
 • Door het gebruik van chemicaliën zonder handschoenen te dragen.

Tip! Gebruik altijd een basecoat. Wij kunnen advies geven over nageltreatments die je voor jouw nagels het beste kunt gebruiken.

Nagel weetjes

Nagels bestaan NIET uit kalk dus, het extra innemen van kalk tabletten bij slechte nagels heeft dus geen zin. Extra vitaminen B12 kan wel ondersteunen in het herstel van je nagels.

Broze nagels

Dit kan duiden op een eiwit tekort. Het kan ook ontstaan door het gebruik van schoonmaakmiddelen of andere chemicaliën.

Witte vlekjes in de nagelplaat

Witte vlekjes hebben niet te maken met een kalkgebrek, want nagels bestaan niet uit kalk. De vlekjes kunnen ontstaan door het stoten van de nagel.

Lengtegroeven in nagels

Lengtegroeven komen voor bij droge nagels en kunnen ook duiden op een tekort aan vitamine A en of vitamine B.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het waxen?

Als je voor de eerste keer komt waxen, kunt je je voorbereiden door de haartjes te laten groeien tot minimaal 4 mm. De eerste keer is altijd het gevoeligst. Iedereen ervaart het waxen anders.

Tips!

 • Wij adviseren om een dag van te voren de huid met een milde scrub zacht te scrubben. De haartjes komen dan makkelijker mee.
 • Gebruik geen bodylotion of cremes op de dag dat je komt harsen. De huid moet zo vetvrij mogelijk zijn.

Wat zijn de voordelen van waxen?

Als je scheert of ontharingscrèmes gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Daardoor groeit het haar direct door en komt het met stoppels terug. Bij het waxen worden de haarwortels wel verwijderd en heb je geen last van vervelende stoppels. Dode huidcellen worden als in een peeling ook meteen verwijderd. Zo wordt je huid ook nog superglad en zacht.

Wordt de haargroei minder?

De haargroei wordt onregelmatiger doordat het hele haartje wordt verwijderd. De haartjes zullen langer wegblijven maar komen wel weer terug. Hoe lang dat duurt verschilt per persoon maar ligt gemiddeld tussen de 4 en 5 weken.

Wanneer kun je niet waxen?

Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid. Stel ons op de hoogte als je diabetes hebt, een huidallergie of een chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan. Laat het ons ook weten als je een ziekte hebt waardoor je immuunsysteem wordt aangetast.

Hoe vaak kan ik me laten waxen?

Je kunt je laten waxen als haren ongeveer 2 mm lengte hebben. Onze meeste klanten komen gemiddeld 4 tot 5 weken na hun laatste afspraak terug.

Hoe zit het met de hygiëne?

Wij vinden hygiëne ontzettend belangrijk. Wij waxen niet als je menstrueert. Wij gebruiken bij elke behandeling nieuwe spatels om wax op jouw huid aan te brengen. Wij werken altijd met handschoenen aan.

Tips voor NA het waxen!

Lege haarzakjes zijn makkelijk te bereiken door bacteriën. De eerste 24 uur moet je er zoveel mogelijk vanaf blijven!

 • Na de wax behandeling mag je 24 uur niet onder de zonnebank of in de zon gaan liggen. Doe je dit wel, dan kun je lelijke donkere plekken krijgen op je huid.
 • Na de wax behandeling moet je min. 2 uur wachten met douchen. Je kunt het beste douchen met lauw warm water en het liefste geen zeep gebruiken.
 • Ga niet naar de sauna, zwembad of zee.
 • Draag geen strakke kleding
 • Wij adviseren om na de behandeling 24 uur geen geparfumeerde bodylotion of vettige oliën te gebruiken.
 • Wij adviseren om 3 dagen na het waxen te beginnen met een zachte scrub om te voorkomen dat haartjes afgesloten raken en ingroeien.